Pokličite nas: (05) 66 34 585

Navodila

A- A A+

Naprava za klic za pomoč Care IP

Naprava za klic za pomoč CareIP je sestavljena iz “aparata” (bazne enote) in “obeska/zapestnice” (rdeče tipke). Ob vključitvi v program varovanja aparat pripravimo že v našem centru nato pa ga pri vas na domu priklopimo na električno omrežje, kar je bistveno za normalno delovanje alarmne naprave, zato morate biti pozorni, da ne bi pomotoma (recimo med čiščenjem) izklopili električnega kabla iz vtičnice.

Ob priklopu naprave za klic za pomoč se izvede tudi vaja sporazumevanja med vami in zaposlenimi v našem centru. A ponovimo, pomoč prikličete s pritiskom na rdečo tipko na obesku/zapestnici. S tem vzpostavite zvezo z našim centrom, kjer vas bomo najprej vprašali, kaj se je zgodilo. Počakati morate, da zaključimo z vprašanjem, nato pa morate čim bolj jasno povedati, v kakšnih težavah ste. Potem vas bomo še vprašali, kakšno vrsto pomoči po vašem mnenju potrebujete in na podlagi vašega odgovora organizirali ustrezno pomoč.

Da bi bilo naše varovanje in sodelovanje učinkovito, morate imeti preko dneva obesek/zapestnico stalno pri sebi. Ponoči pa je najbolje, da ga/jo odložite v primerno plitvo posodico na nočni omarici, ki naj bo na dosegu roke. Če imate namreč obesek/zapestnico še naprej pri sebi, se rado zgodi, da med spanjem pomotoma sprožite klic za pomoč.

Zvočnik in mikrofon na aparatu naprave za klic za pomoč sta zelo zmogljiva, tako da se boste ob klicu za pomoč lahko z zaposlenimi v centru sporazumeli kjer koli v vašem stanovanju. Poleg tega se na aparatu nahajata dve barvi svetlobnih signalov. Iz priložene datoteke lahko razberete čemu so namenjeni. 

Vendar pa naj vas ne skrbi, če bo aparat na primer signaliziral izpad GSM signala ali električnega toka, kajti naprava morebitne napake v delovanju samodejno sporoči v naš center, tako da ob vsakem takšnem dogodku zaposleni v centru ustrezno ukrepajo. Tako je edina težava, ki nam jo morate sporočiti, primer, ko se vam zaradi katerega koli razloga strga vrvica obeska oziroma elastika zapestnice in jo je zato potrebno zamenjati.

To bi bilo na kratko vse, kar vam je potrebno vedeti o napravi za klic za pomoč.

Upamo, da vam bo dobro služila, a da vam jo bo potrebno čim manjkrat uporabiti in da bodo naši stiki potekali predvsem preko družabnih in razbremenilnih pogovorov.

Datoteke


Galerija